Καλάθι αγορών
0 προϊόντα
 
Νόμισμα
 

ΟΥΖΟ-ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Το ούζο
Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989,
το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο εθνικό προϊόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ονομασία «ούζο», δηλαδή, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλα ευρωπαϊκά ποτά.

Τι μπαίνει στο καζάνι;
Αν και υπάρχουν πολλές «συνταγές» -εξού και τα ούζα με διαφορετικό άρωμα και γεύση-, τα βασικά συστατικά για την παρασκευή ούζου είναι δύο:
η αλκοόλη και οι αρωματικοί σπόροι.
Η πρώτη ύλη: Καθαρή αλκοόλη (96% vol) γεωργικής προέλευσης (π.χ. από την απόσταξη σιτηρών, σταφίδας και κυρίως μελάσας).
Η απόσταξη: Η αλκοόλη αποστάζεται ξανά, μαζί με αρωματικούς σπόρους που προστίθενται στον άμβυκα (καζάνι απόσταξης). Στους σπόρους περιλαμβάνονται απαραιτήτως το γλυκάνισο, αλλά και ο αστεροειδής άνισος, ο μάραθος, η μαστίχα Χίου, το κόλιαντρο και το κάρδαμο. Επίσης, ανάλογα με τη «συνταγή», προστίθενται και άλλα βότανα, όπως η κανέλα, η μέντα, το τζίντζερ, η ρίζα αγγελικής, το γαρίφαλο, το φλαμούρι, αλλά ακόμη και φλούδες από πορτοκάλι, νεράντζι, μανταρίνι ή λεμόνι!
Το τελικό απόσταγμα: Το τελικό απόσταγμα ονομάζεται «100% απόσταγμα ούζου» και μπορεί να καταναλωθεί μόνο εάν αραιωθεί με νερό, έως ότου φτάσει τους 38-42% αλκοολικούς βαθμούς.

Ταξινόμηση ανά:
ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΜΠΛΕ ΦΙΑΛΗ , 70 cl.
ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΜΠΛΕ ΦΙΑΛΗ , 70 cl.
ouzo
14,40€
ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΙΑΛΗ , 70 cl.
ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΙΑΛΗ , 70 cl.
ouzo
13,80€
Ούζο 12
Ούζο 12
ouzo
12,85€
Ούζο Στουπάκι καζανιστό 700ml
Ούζο Στουπάκι καζανιστό 700ml
ouzo
8,17€