Καλάθι αγορών
0 προϊόντα
 
Νόμισμα
 

Μετόχι Χ λευκός

Μετόχι Χ λευκός
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση
Τιμή: 16,80€
Διαθεσιμότητα: Απόθεμα
Μοντέλο: TSANTALI wine
Κατασκευαστής: Eastmediterranean
Μέσος όρος αξιολόγησης: Χωρίς Αξιολόγηση

 

Αμπελώνας: Οι αμπελώνες περιβάλουν το Μετόχι Χρωμίτσας της μονής του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος, σε υψόμετρο 250μ πάνω από τη θάλασσα.

Τρύγος: Τέλη Αυγούστου

Κλίμα: Ιδανικές κλιματικές συνθήκες, με λαμπερό ήλιο, λίγες βροχοπτώσεις και θαλάσσια αύρα.

Ποικιλίες: Αθήρι, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc

Κατηγορία: Αγιορείτικος Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη

Τύπος: Λευκός ξηρός

Οινοποίηση: H διάρκεια της προ-ζυμωτικής εκχύλισης, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ζύμωσης, καθώς και οι μεταζυμωτικές ενέργειες, καθορίζονται για κάθε ποικιλία χωριστά. Επιλεγμένα σταφύλια από τα πιο χαρισματικά αμπελοτόπια του Μετοχιού, συνθέτουν τον πολύπλοκο χαρακτήρα του Μετόχι Χ, εκφράζοντας κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τόσο την κάθε ποικιλία όσο και τη χρονιά.

Χαρακτήρας: Λαμπερό κίτρινο χρώμα με λεπτές πράσινες ανταύγειες. Ο αρωματικός χαρακτήρας παρουσιάζεται πικάντικος και ταυτόχρονα φρέσκος, αποκαλύπτοντας αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών. Δυναμικό στο στόμα με αυστηρή δομή και αρμονική αλληλεπίδραση μεταξύ οξύτητας και φρούτου. Η φρέσκια εντύπωση ολοκληρώνεται με ένα χυμώδες σώμα, μακρύ τελείωμα και αρώματα που αποτυπώνουν τον πλούσιο χαρακτήρα του, που οφείλεται στο terroir.

Προτάσεις Σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 12οC δίπλα σε οστρακοειδή, θαλασσινά, ψάρια στη σχάρα, πέστροφα, σολομό, λευκά κρέατα και αρωματικά τυριά.

Γράψτε μια αξιολόγηση
Το όνομά σας:


Η αξιολόγησή σας: Σημείωση: ετικέτες HTML δεν αναγνωρίζονται!

Αξιολόγηση: Κακό            Καλό

Εισάγετε τον κωδικό ασφαλείας:

Μετόχι Χ λευκός
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση